Новини

ЗВ’ЯЗКИ З ГРОМАДСЬКІСТЮ В СУДАХ


Суддя-спікер Вінницького окружного адміністративного суду Костянтин Яремчук та прес-секретар Валентина Панасенко взяли участь у тренінгу «Зв’язки з громадськістю в судах», який відбувся 16 жовтня у м. Одеса.


Захід організовано Національною школою суддів України та Проектом Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя» спільно з Радою суддів України, Консультативною місією Європейського Союзу і Державною судовою адміністрацією України.


Основна мета тренінгу полягала у сприянні розвитку ефективної взаємодії судів з громадськістю та обговорення найкращого практичного досвіду США та України у налагодженні зв’язків з громадськістю у судах.

Експертами на заході виступили Девід Ремондіні – заступник виконавчого директора Відділення Судової Адміністрації, Верховний Суд Штату Індіана, США, Ліа Ґуровіц – директор із зв’язків з громадськістю, Суди Округу Колумбія, м. Вашингтон, США, Бенджамін Уілсон – директор з комунікацій, Верховний Суд Великобританії та Ольга Пасічник – керівник  апарату Одеського окружного адміністративного суду.


Під час тренінгу учасниками обговорено основні кроки для налагодження зв’язків з громадськістю, питання стосовно висвітлення резонансних справ,  комунікації суддів з представниками ЗМІ та їхнє поводження під час зйомки у судовому засіданні та поза ним, використання сучасних засобів комунікації для висвітлення роботи суду та інше.


По завершенню тренінгу учасникам вручили Сертифікати Національної школи суддів України.