Новини

ВОАС відвідали спостерігачі міжнародної організації ENEMO


21 жовтня 2015 року до Вінницького окружного адміністративного суду завітали представники міжнародної організації ENEMO, які проводять спостереження за виборами депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів, що відбудуться 25 жовтня 2015 року.

Робочий візит представників міжнародної організації ENEMO Лакіч Нікола та Нікодієвіч Драган розпочався із знайомства з заступником голови Вінницького окружного адміністративного суду Павлом Комаром.

У ході зустрічі Павло Комар розповів про організацією роботи Вінницького окружного адміністративного суду під час виборчого процесу та надав інформацію про розгляд судом справ відповідної категорії.

Спостерігачі наголосили, що майбутні вибори повинні бути проведені максимально відкрито і прозоро, адже цього вимагає не лише українське суспільство, а й уся світова спільнота.

У свою чергу заступник голови суду Павло Комар зазначив, що організація роботи ВОАС побудована на принципах відкритості, прозорості і доступності.


Довідково:


Європейська мережа організацій зі спостереження за виборами (ENEMO) - міжнародна мережа, до складу якої входять 22 громадські організацій зі спостереження за виборами з 17 країн Європи та Євразії.

ENEMO прагне підтримувати інтерес міжнародної спільноти та підтримувати демократію в посткомуністичних країнах регіону ОБСЄ, оцінювати передвиборні умови і політичне середовище, та презентувати точні і неупереджені звіти за результатами спостереження.

Міжнародна місія зі спостереження за виборами (ENEMO) оцінює виборчий процес, використовуючи міжнародні стандарти демократичних і справедливих виборів та вимог законодавства і стандартів оцінюваних країн.