Новини

СУДОВО-АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ ВОАС


Довіра до судової влади неможлива без належного забезпечення принципу гласності та відкритості судочинства. Саме тому є важливо забезпечити доступ громадян до інформації про здійснення судочинства.


Зокрема,  для забезпечення справедливого і неупередженого судочинства Вінницьким окружним адміністративним судом запроваджено судово-адміністративні послуги, скориставшись якими учасники судових проваджень можуть реалізувати свої процесуальні права он-лайн.


Запровадження та використання  дослідної  експлуатації підсистеми «Електронний суд» не обмежується лише поданням  позовної заяви в режимі  он-лайн, а й забезпечує оперативний обмін інформацією в електронному вигляді між судовою  установою, учасниками судового процесу, а також іншими державними структурами. 


Серед переваг електронного правосуддя варто окреслити економію кадрових, матеріальних, а також часових витрат для підготовки та подання паперових документів та можливість учасникам процесу мати доступ до процесуальних документів провадження у зручний час.


Проект  «Електронна доступність» дає можливість сторонам судових процесів знайомитись з документами справ дистанційно. Для використання даної послуги необхідно зареєструвати електронну адресу при подачі позовної заяви або заповнити відповідну форму запиту на офіційному веб-сайті суду.


Використання проекту щодо надсилання учасникам судових повісток у вигляді sms-повідомлень є не просто зручним та швидким способом повідомлення сторін судових проваджень про дату та час розгляду справи, а й спрямоване на підвищення якості роботи судів та значну економію державних коштів.


Для отримання судової повістки в електронному вигляді учасникам судового процесу необхідно подати відповідну заяву до суду із зазначенням номеру мобільного телефону.


Окрім того, діалог громадян та юридичних осіб із Вінницьким окружним адміністративним судом реалізується через функціонування  «телефону довіри», що є найкращим способом для виявлення прогалин у роботі судової установи та можливістю  зробити надання послуг для відвідувачів суду більш якісним.


Переконані, що незалежна судова система загалом та робота Вінницького окружного адміністративного суду зокрема має бути побудована на основі відкритості для суспільства та представників ЗМІ.


Застосовуючи нові знання та технології  колектив Вінницького окружного адміністративного суду і надалі працюватимемо для виконання законодавчих норм щодо відкритості суду.


Адже для того щоб бути зрозумілим для суспільства потрібно з ним спілкуватися і бути відкритими.


Детальніше із судово-адміністративними  послугами ВОАС можна ознайомитися на офіційному веб-сайті суду: http://www.voas.gov.ua