Новини

СУДДЯ ВОАС БЕРЕ УЧАСТЬ В ОБГОВОРЕННІ ЩОДО СТВОРЕННЯ ГРОМАДСЬКИХ ЦЕНТРІВ ПРАВОСУДДЯ В УКРАЇНІ


Сьогодні у місті Києві розпочалась дводенна міжнародна конференція «Громадські центри сприяння доступу до правосуддя: міжнародний досвід та можливості для України».


Даний захід організований за сприяння Програми USAID «Нове правосуддя». До участі в конференції запрошені представники Вищої ради правосуддя, Ради суддів України, Державної судової адміністрації України, Національної школи суддів України, апеляційних та місцевих судів, а також представники Міністерства юстиції України, регіональних та місцевих органів влади та самоврядування, провідні науковці, представники громадських та міжнародних організацій, які працюють у сфері верховенства права, судової реформи та забезпечення доступу до правосуддя в Україні.


Суддя Вінницького окружного адміністративного суду - Віталій Дончик бере участь у даній конференції.


У ході заходу учасники ознайомляться із міжнародним  досвідом заснування та роботи Громадських центрів сприяння доступу до правосуддя на прикладі діяльності Громадського центру правосуддя Ред Гук в Брукліні, штат Нью-Йорк та Громадського центру правосуддя Сінгапуру. Розглянуть передову практику, набутий досвід та варіанти адаптації до українського контексту діяльність громадських центрів та Громадських будинків правосуддя в Латинській Америці.




Поряд з цим, представники судової гілки влади разом із міжнародними експертами та українськими фахівцями у сфері реалізації судової реформи розглянуть та проаналізують концепції українських пілотних проектів по створенню Громадських центрів сприяння доступу до правосуддя, визначать подальші кроки для вдосконалення роботи та нададуть рекомендації щодо розвитку таких центрів в Україні.


Ключовим меседжем конференції є початок процесу заснування Громадських центрів сприяння доступу до правосуддя в Україні на прикладі успішних міжнародних практик, що сприятиме розбудові незалежної, підзвітної, прозорої та ефективної системи правосуддя.





 
Онлайн трансляція:


https://www.youtube.com/watch?v=BhGCfT5tuDg (українською),
https://www.youtube.com/watch?v=h8mVCEcUdRs (англійською).
Матеріали конфереції: http://bit.ly/2IZVkIW.