Новини

Судді ВОАС розпочали тиждень підтримання кваліфікації


Вчора судді Михайло Богоніс, Наталія Віятик, Андрій Вергелес, Людмила Заброцька, Павло Комар, Тетяна Шаповалова та Костянтин Яремчук розпочали тиждень підготовки для підтримання фахової кваліфікації в місті Києві.

З 11 по 15 листопада триватиме навчання, організоване Національною школою суддів України для служителів Феміди Вінницького, Житомирського, Київського, Черкаського, Чернігівського окружних адміністративних судів та Окружного адміністративного суду міста Києва.

У перший день підготовки навчальні заняття провели представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з питань дотримання прав внутрішньо переміщених осіб (2014-2018 р.р.), адвокат Жанна Лук’яненко та суддя Вищого адміністративного суду України у відставці Олександр Ситников.

У вигляді інтерактивних лекцій спікери поділилися професійним досвідом щодо застосування Європейської Конвенції з прав людини та практики Європейського суду з прав людини, новел процесуального законодавства й доказів у адміністративному судочинстві.

Дані заходи є гарною можливістю для учасників у форматі дискусії колективно обговорити висвітлені теми, які стосуються ключових аспектів щоденної роботи суддів.