Новини

Суд скасував Протокол засідання Київської конкурсної комісії з проведення відкритого чотирирівневого конкурсу кандидатів на адміністративні посади у місцевих прокуратурах


23 листопада 2015 року до Вінницького окружного адміністративного суду звернувся Мартинюк Олександр Володимирович з адміністративним позовом до конкурсної комісії Київського регіонального центру тестування, треті особи, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Генеральна прокуратура України, Гуцол О.О., Криворучко І.О., Карманчук Л.В., Панченко В.О. про: визнання протиправним та скасування рішення і зобов’язання вчинити дії.


30 листопада 2015 року в адміністративній справі № 802/3945/15-а відкрито провадження за вказаним позовом та призначено справу до судового розгляду.


28 січня 2016 року Мартинюком О.В. подано заяву про зміну позовних вимог та заявлено клопотання про залучення Генеральної прокуратури України і прокуратури Вінницької області до участі у справі в якості відповідачів.


Вказану заяву про зміну позовних вимог суд повернув позивачу та відмовив у задоволені клопотання про залучення Генеральної прокуратури України і прокуратури Вінницької області до участі у справі в якості відповідачів.


Крім того, в ході розгляду справи по суті, позивачем було заявлено клопотання про відкликання другої позовної вимоги, з урахуванням чого, ухвалою суду від 28 січня 2016  року позовну заяву Мартинюка О.В. в частині вимог про зобов'язання конкурсної комісії Київського регіонального центру тестування повторно провести IV етап тестування (співбесіду) з кандидатами на адміністративні посади у Вінницькій міській прокуратурі Вінницької області з урахуванням положень п. 2 ч. 5-1 Розділу ХІІІ "Перехідні положення" Закону України "Про прокуратуру" та п.п. 1.3, 4.2, 4.5, 5.11, 9.2, 9.3 Порядку проведення чотирирівневого відкритого конкурсу на зайняття посад керівників місцевих прокуратур, їх перших заступників та заступників, затвердженого Наказом Генеральної прокуратури України 20.07.2015  № 98, залишено без розгляду.


28 січня 2016 року Вінницький окружний адміністративний суд задоволив повністю позов Мартинюка Олександра Володимировича і  визнав протиправним та скасував Протокол засідання Київської конкурсної комісії з проведення відкритого чотирирівневого конкурсу кандидатів на адміністративні посади у місцевих прокуратурах від  5 листопада 2015 року.