Новини

ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ – ВИМОГА СЬОГОДЕННЯ ТА ЗАПОРУКА УСПІШНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ УСТАНОВИ


15 листопада, у м. Києві розпочато підготовку спеціалістів із забезпечення зв’язків зі ЗМІ (прес-секретарів) місцевих і апеляційних судів Вінницької, Житомирської, Київської, Черкаської і Чернігівської областей та міста Києва, яка триватиме до 18 листопада. До участі у даному заході запрошено прес-секретаря Вінницького окружного адміністративного суду Валентину Панасенко.


Під час даного навчання учасники обговорюватимуть актуальні питання, зокрема:

- Психологія діяльності працівника апарату суду. Психологічні та суспільні фактори, їх вплив на здійснення судочинства в судах. Запобігання ефекту професійного вигорання. Психологічні і методологічні аспекти уникнення (подолання) конфліктних ситуацій в колективі апарату суду. Професійний розвиток. Техніки безконфліктної взаємодії працівників.


- Організація медіа-супроводу діяльності суду (в тому числі під час розгляду резонансних справ).  Кризові комунікації. Підготовка спікерів суду для надання перших коментарів під час кризових ситуацій. Підготовка та  написання прес-релізу і прес-анонсу. Моніторинг медійного простору, як необхідна складова виявлення інформаційних запитів громадськості. Поняття та особливості підготовки медіа-карти. Рекомендації щодо налагодження співпраці зі ЗМІ.

- Розмежування прав і обв’язків прес-секретаря та судді-спікера.

- Організація заходів для ЗМІ: прес-конференція, брифінг, прийом, презентація. Підготовка PR-текстів: види, принципи написання, розповсюдження.


- Правила поведінки  журналістів у залі судового засідання та у приміщенні суду. Обов’язки прес-секретаря щодо забезпечення відкритості суду.

- Основні напрямки діяльності прес-секретаря суду. Вміння та навички необхідні для забезпечення комунікаційних зв’язків суду та громадськості. Проблеми висвітлення роботи судової системи, судової реформи та судових процесів.

- Аналіз цільових аудиторій суду, громадської думки з метою постановки комунікаційних задач. Розробка програм та оцінка ефективності діяльності суду у сфері зв’язків з громадськістю. Розробка комунікаційних стратегій суду та плану дій з метою побудови ефективних взаємовідносин з цільовими аудиторіями суду, підвищення обізнаності про діяльність, програми та заходи, які здійснює суд.

- Антикорупційне законодавство: міжнародні стандарти та їх запровадження в Україні. Тлумачення норм антикорупційного законодавства.

- Оцінка діяльності засобів масової інформації в рішеннях Європейського суду з прав людин.