Новини

З Днем Збройних сил України

Низький уклін та глибока шана всім тим, хто боронить мир і спокій нашої держави! Щодня ви гідно й віддано служите українському народу!

Читати далі

ЗРАЗКОВІ СПРАВИ Учасники бойових дій, які брали безпосередню участь в АТО, мають право на дострокове призначення пенсії за віком

Учасники бойових дій, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, мають право на дострокове призначення пенсії за віком як учасники бойових дій з часу звернення.

Читати далі

Чи довіряють українці судам? Результати опитування USAID

За останні чотири роки довіра населення збільшилась у 3,2 раза

Українці, які брали участь у судових засіданнях, удвічі більше довіряють судам, ніж пасивні споживачі новин. Про це свідчать результати Всеукраїнського опитування громадян щодо незалежності та підзвітності судової влади та сприйняття судової реформи, а також «Опитування професійних юристів – учасників судових проваджень, що не є суддями або працівниками апарату суду», що провела у вересні 2018 року Програма USAID  «Нове правосуддя».

У результатах опитування, зокрема, йдеться, що довіра населення, яке основну частину інформації щодо судової реформи та судів бере з телебачення (90%) за останні чотири роки збільшилась у 3,2 раза. Так, у 2015 році вона становила 5% та протягом чотирьох років мала тенденцію до збільшення, і у 2018-му - становить 16%, а за показником «євробарометр» - 20%. Детальніше.....

Читати далі

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ЗАПЛАНОВАНІ ЗБОРИ СУДДІВ ВІННИЦЬКОГО ОКРУЖНОГО АДМІНІСТРАТИВНОГО СУДУ

                                                    ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ЗАПЛАНОВАНІ ЗБОРИ СУДДІВ ВІННИЦЬКОГО ОКРУЖНОГО АДМІНІСТРАТИВНОГО СУДУ
     13 листопада 2018 року відбудуться збори суддів Вінницького окружного адміністративного суду.

     Початок зборів о 12:00.

     Місце проведення – конференц-зал Будинку адміністративних судів (вул. Брацлавська, 14, м. Вінниця).

Читати далі

«ОФІЦІЙНИЙ ВІСНИК УКРАЇНИ» ЗАПРОВАДЖУЄ ЕЛЕКТРОННУ ВЕРСІЮ НОРМАТИВНО-ПРАВОВИХ АКТІВ

Державне підприємство «Центр оцінки та інформації» презентував Всеукраїнську електронну систему правової інформації  (ВЕСПІ).

ВЕСПІ - це електронна база даних, джерелом наповнення якої є повні тексти нормативно-правових актів, що були опубліковані в бюлетені «Офіційний вісник України» та набрали чинності.

Читати далі

ОГОЛОШЕНО КОНКУРС НА ПОСАДУ ГОЛОВИ СЛУЖБИ СУДОВОЇ ОХОРОНИ

6 листопада 2018 року Вища рада правосуддя вирішила оголосити конкурс на зайняття вакантної посади Голови Служби судової охорони. Про це повідомило Управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності ВРП.

Читати далі

ДЛЯ СУДОВИХ ПЕРЕКЛАДАЧІВ І ПРАЦІВНИКІВ СУДУ НАПРАЦЮЮТЬ КУРСИ НАВЧАННЯ ЖЕСТОВОЇ МОВИ

Відбулося чергове засідання Робочої групи із забезпечення доступності суду та судової процедури для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. Про це повідомило Управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності ВРП.

Читати далі